Ресторант Terra – гр. Кюстендил 

Ресторант Terra – гр. Кюстендил

November 20, 2016 / INTERIOR /  

ОПИСАНИЕ:

„Terra“ е ресторант в град Кюстендил отворил врати в края на 2016-та година. Разположено в непосредствена близост да главната улица, заведението има за цел да привлече жители и гости на града чрез добра кухня, с модерен и вълнуващ интериор.Проектът е реализиран в екип с Милка Фъркова - интериорен дизайнер.

Фотограф: Яна Кифева

ТЕМА:

Ресторант "Terra"

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ:

гр. Кюстендил

ГОДИНА НА ПРОЕКТИРАНЕ:

2016

ИЗПОЛЗВАН СОФТУЕР:

Archicad 19, 3ds Max Design 2015, Photoshop CC

Поглед към основна зала

Първи стъпки

Преди интериорната намеса даденост бяха две тъмни зали, купчини от стари мебели, стени облицовани с много корк и стари червени завеси. Пространството се оказа добра основа за бъдещия проект, а част от неговите дадености – столове, маси и съществуваща жива растителност са запазени и приложени в новия интериор. Безспорно бижу в завареното положение се оказа интериорната стълба в класически форми изпълнена от хубав травертин.

 

Съществуващо положение

Идея

Основно вдъхновение за проекта се оказа стълбата, която намери отражение в много от водещите елементи на интериора. Появи се акцентна стена третирана от край до край с гипсови розетки с различна големина и визия. Част от столовете и масите са реновирани и боядисани в бяло, други са облечени с престилки, добавени са и нови столовe вписващи се в стила.

Характера на пространствата и високите прозорци допринасят за доброто естествено осветление. Важна в случая е светлината, която е неизменна част от интериора както през деня, така и вечер. С тази цел са подбрани много на брой, различни по вид и размер осветителни тела – маркиращи пространства с характерна атмосфера. Зоната около стълбата доби своя завършен вид чрез специално разработено за случая осветително тяло с 20 висящи крушки – дизайн изпълнен успешно от Електро Стил.

Зоната около стълбата доби своя завършен вид чрез специално разработено за случая осветително тяло с 20 висящи крушки – дизайн изпълнен успешно от Електро Стил.

Стена с розетки

Оформянето на две зони в ресторанта не е случайно. Долната зала е с високи, светли пространства, създава представителна атмосфера подчертана с характерен топъл жълт цвят подходящ за северното изложение. От входа по монументалната стълба се достига до втората зала – създаваща повече интимност и уют, с множество цветни акценти и стени в бетон и синьо.

Поглед към горна зала #1

Поглед към горна зала #2

Библиотека под стълбището

Основните изисквания на собствениците на ресторанта са три– ярки цветове, усещане за домашен уют и различим за града стил. Около това желание се формира идеята за графична рисунка заобиколена от множество цветни щрихи – жълти и сини акценти, декорации и разнородни текстили. Въпросната графика е вдъхновена от пейзажи от градската среда на Кюстендил и изпълнена от местния художник Бисер Лапев.

Една от големите гордости на интериора е че той стана факт благодарение на голям брой местни професионалисти. Сред тях са Добромир Добрев, който изработи гипсовите елементи, нови столове от Мебел-К ЕАД, рекламен дизайн от АРТ-КА и др.

Използвани са също така текстили от BIBTEX HOME и гранитогрес от АРТ ГРЕС ООД.

Основна зала

Детайли

Leave a Comment!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Зареждане...